dimarts, 20 de setembre del 2011

Pop i sèpia sobre..., anima't a descobrir-ho!

De nou pel món blocàire, aquesta vegada us portem una recepta del Daniel del Restaurant Com Tu (Santa Bàrbara), i diu així "Pop i sèpia sobre parmentier de patata, tarter de ceba caramel·litzada i carbassó"

 















INGREDIENTS (4 persones)
· 4 potes de pop (bullides) 
· 2 sèpies 
· ½ quilo de patates
· Pasta de nyora
· Sal Maldon
· Mantega
· Oli
· Pebre roig picant
· Sucre morè  
· Fulla d’0stra

ELABORACIÓ
El parmentier de patata:
"Abans de res voldriem explicar que parmentier s'anomenta a determinades preparacions culinàries fetes a base de patates a l'estil del farmacèutic i agrònom francès Antoine Augustin Parmentier."
 Posarem l’aigua a bullir i quan arrenqui el bull hi afegirem les patates. Quan estiguin a punt les triturarem juntament amb una nou de mantega i un polsim de pebre roig picant durant uns 8 minuts, i reservarem.

El tarter de ceba i carbassó:
En una paella amb un a mica de oli i posarem a suar la ceba i el carbassó que vagi quedant ben potxada, quan estigui a mitja cocció i afegim el sucre morè i ho deixem fins que quedi un punt caramel·litzat. Llavors afegim una culleradeta de pasta de nyora i remenem 3 minuts. Passem el contingut de la paella per la batedora i ho deixem refredar.

El pop i la sèpia.
Tallarem i marcarem el pop, prèviament bullit, i la sèpia en una paella amb oli fins que quedi un punt torradet.

Muntatge del plat.
Primer posarem la parmentier de patata, a sobre i posarem els talls de pop i sèpia, pel damunt una mica del tarter de ceba i carabassó i una pel de sal Maldon i cibulet per donar un toc de frescor. Finalment regarem amb una mica d’oli. És opcional acabar el plat amb una fulla de ostra.


Si cuines a casa, compra des de casa.

  El meu rebost on-line.  © 2011
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada