dilluns, 19 de març del 2012

CAVIAROLI, el caviar d'oli d'oliva verge extra

El caviar d'oli d'oliva verge extra prové de les mans de conegut xef català Ferrán Adrià, que ha aconseguit transformar el nostre tan preuat oli d'oliva en delicades i petites esferes, que precisament donen el nom de “caviar” a aquesta preparació tan fina i distingida, capaç de complaure al paladar més exigent. 

  

Ferrán Adrià va utilitçar CAVIAROLI a El Bulli fins l'ultim dia. A part de El Bulli, restaurants com El Celler de Can Roca amb (3 estels michelin), Miramar (2 estels michelin), Calima (2 estels michelin), Quique Dacosta ( 2 estels michelin) i molts més restaurants de prestigi utilitzen CAVIAROLI. També va guanyar el premi a millor producte de "Food Service" del "Australian Fine Food Show". Ferrán Adrià va necessitar per crear-lo: aigua amb clorur càlcic, alginato (un gelificant) i una màquina encapsuladora a part de més dos anys de treball junt amb Pere Castells.

  
La aplicació més directa de CAVIAROLI es la substitució de l'oli convencional. Un dels factors diferencials de CAVIAROLI (al marge de la presentacio en format esfèric) es la textura, per el que es deu combinar amb textures "toves", per poder potenciar-la totalment. Seguint aquest principi, les aplicacions generals per el caviar d'oli, sigui del tipus que sigui, son: Per amanides, cremes fredes i calentes com "Ajoblanco" o crema de verdures. Sopes fredes o calentes com el gaspatxo o sopa d'espàrregs. Vinagretes i salses tallades. Una altre aplicació del CAVIAROLI es en canapés i "montaditos" de pa fi.

La manera d'emprar-ho és la següent:
Si volen que la pel·lícula externa sigui mes tova i sutil en boca, s'aconsella salar lleugerament el CAVIAROLI a sobre d'un escorredor durant 30 minuts a temperatura ambient, d'aquesta manera aconseguirem que la pel·lícula sigui mes fina i tova.
Servir-ho a temperatura ambient, no fred de la nevera.
Si volem, potenciar el gust del caviar afegint-li previament unes gotes del mateix oli del que esta fet el caviar.
Es pot aromatitçar el caviar amb espècies i olis aromàtics (farigola, romaní, ralladura de llimona, taronja, etc.)

Presentació:
En una llauna de caviar, simulant el caviar d'esturió.
En un bol del de vidre + cullera.
En una setrillera tradicional amb la boca ample, que possibiliti que el caviar passi per el coll d'aquesta.

Per conservar correctament el CAVIAROLI, haurem de tindre en compte:
- Cal mantenir-ho en un lloc fresc (entre 15º i 25ºC), sec i protegit de la llum i absència d'olors.
- Tancar bé el pot de CAVIAROLI per evitar l'oxidació ràpida de l'oli de cobertura.
- Emprar estris de cuina nets per evitar la contaminació del contingut del pot de CAVIAROLI.
- Si per un excés de fred CAVIAROLI s'ha espesat, cal col·locar-lo en un lloc correcte per que torni al seu estat normal.

Producte envasat a buit.


  El meu rebost on-line.  © 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada