Avui encetem el nostre bloc amb la primera recepta, en aquest cas, us oferim un gaspatxo o bé, un vellut de tomàquet tal i com en diu el seu autor i nostre amic Manel del Rebost de l’Empordanet.
Vellut de tomàquet... amb una mica de menta o alfabrega.
I sí, és l'època que més bé entra el menjar fred. Avui us proposo un "vellut" de tomàquet. No té cap mena de secret, i "vellut" és el nom que rep la textura final. A més, és una recepta apte per a vegetarians! Us en detallo la recepta a continuació. Ah! Bon juliol a tots! I cuideu força la vostra alimentació!
· 1 kg de tomàquet madur
· 2 dents d’all
· 1 unitat de ceba de Figueres
· 1 unitat de pebrot verd
· 300 ml d'oli d'oliva
· 20 ml de vinagre de mòdena
· 10 ml de xerès dolç
· 2 molles de pa
· 1 cullerada de mostassa antiga
· un pessic de sal
· un pessic de pebre
· Fulles de menta o alfàbrega
PROCEDIMENT: Posa tots els ingredients dintre del robot i tritura-ho tot i al cap de 10 minuts passa-ho pel colador o pel xinès perquè quedi amb una textura més fina. Es recomana guardar-ho a la nevera per poder degustar-lo ben fresquet!
PROCEDIMENT: Posa tots els ingredients dintre del robot i tritura-ho tot i al cap de 10 minuts passa-ho pel colador o pel xinès perquè quedi amb una textura més fina. Es recomana guardar-ho a la nevera per poder degustar-lo ben fresquet!
CLICADA D'ULL --> Com que fa molta calor i això és un primer plat, jo hi he afegit menta, ja que és molt depurativa i ajuda a digerir la resta de plats que continuen en un àpat. De ser plat únic, afegiu-hi alfàbrega, que hi queda molt bona, també!
BONA TRITURADA I A BEURE MOLT LÍQUID, QUE FA MOLTA CALOR.
Esperem que us agradi aquesta particular recepta de gaspatxo. Fins la pròxima!
Si cuines a casa, compra des de casa.
El meu rebost on-line. © 2011
Hola! precissament estem fent un recull al bloc de receptes de gaspatxo i salmorejo. Si t'animes només has de deixar un comentari amb l'enllaç. Demà s'acaba el plaç. El dia 1 publicarem el resum de les receptes. Petonets
ResponElimina