dilluns, 11 de juliol del 2011

Una de gaspatxo per començar


Avui encetem el nostre bloc amb la primera recepta, en aquest cas, us oferim un gaspatxo o bé, un vellut de tomàquet tal i com en diu el seu autor i nostre amic Manel del Rebost de l’Empordanet.



Vellut de tomàquet... amb una mica de menta o alfabrega.


I sí, és l'època que més bé entra el menjar fred. Avui us proposo un "vellut" de tomàquet. No té cap mena de secret, i "vellut" és el nom que rep la textura final. A més, és una recepta apte per a vegetarians! Us en detallo la recepta a continuació. Ah! Bon juliol a tots! I cuideu força la vostra alimentació!

INGREDIENTS:

· 1 kg de tomàquet madur

· 2 dents d’all

· 1 unitat de ceba de Figueres

· 1 unitat de pebrot verd

· 300 ml d'oli d'oliva

· 20 ml de vinagre de mòdena

· 10 ml de xerès dolç

· 2 molles de pa

· 1 cullerada de mostassa antiga

· un pessic de sal

· un pessic de pebre

· Fulles de menta o alfàbrega


PROCEDIMENTPosa tots els ingredients dintre del robot i tritura-ho tot i al cap de 10 minuts passa-ho pel colador o pel xinès perquè quedi amb una textura més fina. Es recomana guardar-ho a la nevera per poder degustar-lo ben fresquet!

CLICADA D'ULL --> Com que fa molta calor i això és un primer plat, jo hi he afegit menta, ja que és molt depurativa i ajuda a digerir la resta de plats que continuen en un àpat. De ser plat únic, afegiu-hi alfàbrega, que hi queda molt bona, també!

BONA TRITURADA I A BEURE MOLT LÍQUID, QUE FA MOLTA CALOR.



Esperem que us agradi aquesta particular recepta de gaspatxo. Fins la pròxima!



Si cuines a casa, compra des de casa.

  El meu rebost on-line.  © 2011

1 comentari:

  1. Hola! precissament estem fent un recull al bloc de receptes de gaspatxo i salmorejo. Si t'animes només has de deixar un comentari amb l'enllaç. Demà s'acaba el plaç. El dia 1 publicarem el resum de les receptes. Petonets

    ResponElimina